Sport

Becsaphatták a kézisztárokat? – 370 millióra van szüksége a Vipersnek a túléléshez

Dean Mouhtaropoulos / Getty Images
Silje Solberg és Katrine Lunde is bizakodó
Dean Mouhtaropoulos / Getty Images
Silje Solberg és Katrine Lunde is bizakodó

Ugyan másfél hónapja eladta legnagyobb sztárját, az orosz Anna Vjahirjevát, továbbra is csőd közeli állapotban van a Vipers Kristiansand női kézilabdacsapata.

A háromszoros BL-győztes norvég klubnak februárban sikerült elkerülnie a csődöt, de Peter Gitmark, a Vipers Kristiansand igazgatótanácsának elnöke úgy nyilatkozott, a folyamatos likviditási gondok rendkívül negatív fényt vetnek rájuk.

„A klub megmenekült egy rövid távú csődhelyzettől, de a hosszú távú helyzet nem megoldott, mert tartósan hiány volt” – idézte a sportvezetőt a Daniasport.hu portál.

Gitmark elárulta, most ötmillió koronára (168 millió forint) van szüksége a klubnak, februárban pedig további hatmillió korona (202 millió forint) kell, ez így együtt fedezné a szezont.

A Vipers vezetése hétfőn – miután az olimpiát megjárt hét játékos is csatlakozott a kerethez – adott tájékoztatást a pénzügyi helyzetről.

Katrine Lunde azt mondta, látta a terveket, és bízik a megoldásban, noha ez megterhelő lesz a csapat számára.

„Egy kicsit furcsa időszak volt. Miután elköteleztem magam a Vipershez, sokat cikkeztek a médiában arról, hogy mennyi problémával küzd a klub” – mondta Silje Solberg. A Győri ETO-tól hazatérő kapustól megkérdezte a sajtó, nem érzi-e úgy, hogy becsapták.

Nem, ezt nem mondanám. Lehet, nem tudták, mi történik, vagy azt remélték, hogy a dolgok megoldódnak. De szomorú és sokkoló volt. Viszont optimistának kell lenni

– felelte.

Kapcsolódó
Eladta világklasszis orosz kézisét a csőd elől menekülő Vipers
Anna Vjahirjeva jól jött volna a Fradinak és az ETO-nak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik