Tech

Újabb Samsung eszközök kapják meg a keresős újdonságot

Samsung
Samsung
Egyre többen használhatják a Circle to Search funkciót.

A gyártó hivatalos közleményben jelentette be, hogy a Galaxy A34, A35, A54 és A55 okostelefonokra, illetve a Galaxy Tab S9 FE és S9 FE+ táblagépekre is érkezik a Google által fejlesztett egyedi keresési mód, a Circle to Search, vagy ahogy a magyar fordításban nevezik, a Bekarikázással keresés.

A funkció lényege, hogy a kezdőképernyő gombot vagy a vagy navigációs sávot hosszan nyomva tartva bármi bekarikázhatóvá válik a képernyőn, a szoftver pedig azonnal lefuttat egy online keresést a karikán belüli tartalomra fókuszálva. Ennek hála pötyögés nélkül beazonosítható egy termék, egy állat vagy egy helyszín, nem kell azon matekozni, hogy milyen keresőszavakkal lehetne a leggyorsabban felkutatni az adott témát.

A keresést megkönnyítő és lerövidítő megoldást 2024. január 17-én mutatta be a Google, és a Samsung-féle Galaxy S24 eszközökön volt először elérhető, időközben pedig egyre több kütyün vált elérhetővé, többek között a dél-koreai gyártó legújabb hajlítható kijelzős készülékein, de használható például a Google frissen bejelentett, immár hazánkban is kapható Pixel 9 telefonjain.

Kapcsolódó
Végre hazánkba is jönnek a Pixel 9 és Pixel 8a okostelefonok, és a Google viselhető eszközei
A Pixel Watch 3 okosóra és a Pixel Buds Pro 2 fülhallgató is kapható lesz itthon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik