Belföld

Az érdi szakrendelő igazgatója: „Államtitkár úr tegnapi mondatát feldolgozni igen nehéz”

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Egy tegnapi államtitkári interjú egy egészségügyi intézményvezető szemével… – kezdi Facebook bejegyzését Bárány Zsolt, az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója.

Csütörtökön Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár volt az Egyenes beszéd vendége az ATV-ben, és többek között a kórházak klímahelyzetéről, Magyar Péterről és az egészségügy finanszírozásáról is beszélt. Az interjúra Bárány Zsolt egy tanmesével reflektált, amelyben egy család és a bécsi szelet történetén keresztül írja le az elmúlt évek egészségügyi folyamatait.

A főigazgató azt írja, Takács Péter egy mondatát az intézmények adósságrendezésével kapcsolatban („nagyjából két éven belül szeretnénk az értéktartó finanszírozásra átállni”) üveges szemmel hallgatta.

A Romics azon nagyon kevés egészségügyi intézményhez tartozik, melyeknek (eddig) nem kellett kölcsönért kuncsorognia a bécsi szelet megvásárlásához, 2018 óta adósságunk nincs, az önkormányzatot működési támogatás igénnyel nem terheljük. Miután a NEAK finanszírozás az amortizációt soha nem tartalmazta, így örülünk, hogy eszközpótlásra évi 30 millió jut nekünk Érd költségvetéséből

– tette hozzá Bárány Zsolt, aki azt is írja,

államtitkár úr tegnapi mondatát feldolgozni igen nehéz. Van, aki alkoholba fojtja bánatát, én hétvégeken 60-80-100 kilométert kerékpározom. Ehhez a mondathoz legalább 150 kilométer dukál majd.

A főigazgató teljes posztja itt érhető el, amelyből kiderül a bécsi szeletes tanmese pontos jelentése is.

Bárány Zsolttal tavaly februárban beszélgettünk a 120 ezer ember ellátásáért felelős érdi szakrendelőről:

Kapcsolódó
Nem lőné le az aranytojást tojó tyúkot az érdi szakrendelő igazgatója, aki szerint nincs jobboldali és baloldali tüdőrák
120 ezer ember ellátásáért felel az érdi szakrendelő, amelynek vezetője nemcsak gyógyítani, hanem informálni is akarja a betegeket – ezért írja ki például a Facebookra, ha nincs nőgyógyász, onkológus vagy műtőssegéd. Interjú Bárány Zsolttal, aki azt is elárulta, miért nincs szüksége a megyei jogú városnak kórházra, de még CT-re vagy MR-re sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik