Nagyvilág

Úton volt a kórházba újszülött ikrei papírjaiért egy palesztin férfi, amikor felhívták, hogy a gyerekek és a felesége légicsapásban meghaltak

Anadolu via AFP
Anadolu via AFP

Egy palesztin férfi éppen a kórházba tartott a Gázai-övezet középső részén található Deir al-Balah városában, hogy átvegye a három napja született ikrei születési anyakönyvi kivonatát, amikor csörgött a telefonja, hogy izraeli légicsapás érte az otthonát, gyermekei és 28 éves édesanyjuk pedig meghalt a támadásban, írja a CNN.

A héten gyászolók gyűltek össze a kórháznál, ahol Aysal és Aser születtek. Mindannyian a megözvegyült apát próbálták vigasztalni.

Mohammad Abu Al Qumsan felesége gyógyszerészként dolgozott, tavaly nyáron házasodtak össze, még mielőtt a háború kirobbant. Újszülöttjeivel lakásukban érte őket a halál. Összesen 23-an haltak meg a területet ért izraeli csapásokban.

A férfi a CNN-nek arról beszélt, pont azért költöztek el Gázából, hogy megvédjék a terhes feleségét a folyamatos bombázások okozta veszélytől, amelyekben október óta legkevesebb 115 csecsemő vesztette életét.

Alig pár nappal a tragédia előtt a nő posztolta a Facebookon, hogy megszülettek az ikrek, akikre csodaként hivatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik