Tech

Végre mindenki használhatja a Sonos Ace fejhallgató fontos funkcióját

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Megérkezett a frissítés Androidra, és az olcsóbb Sonos hangprojektorokra.

A Sonos június elején dobta piacra az első, Ace-re keresztelt vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgatóját (tesztünk itt olvasható), ami bár több szempontból is kiváló eszköz lett, de a gyártó némileg kapkodva dobta piacra a fülest, ugyanis az egyik fontos funkció a megjelenéskor csak az iOS operációs rendszert használóknak, és azon belül is csak a Sonos Arc soundbar tulajdonosoknak volt elérhető.

Konkrétan a TV Audio Swap lehetőségről van szó, ami által a tévére kötött Sonos hangprojektoron megszólaltatott hang a wi-fi hálózatunkon keresztül átjátszható a fejhallgatóra. A funkció ugye támogatja a Dolby Atmos formátumot is, így fülest viselve sem kell lemondani a térhatásról, miközben nem zavarjuk a velünk egy háztartásban élők (vagy a szomszádaink) pihenését és másfajta szórakozását.

Szerencsére a kezdeti kivételezésnek mostanra vége, hiszen augusztus elején megérkezett a Sonos alkalmazás legújabb, 80.06.04-es frissítése, ami egyrészt már az androidos felhasználók számára is elérhetővé teszi a TV Audio Swap funkciót, illetve a legdrágább Arc soundbar mellett végre a Beam, a Beam (Gen2) és a Ray hangsugárzók tulajdonosai számára is elérhetővé vált ez a lehetőség.

A funkció használatához nem kell mást tenni, mint frissíteni az okostelefonos alkalmazást (ha az nem történt meg automatikusan), majd engedélyezni a TV Audio Swap funkciót. Ha ez megvan, akkor a soundbar használata közben csak nyomva kell tartani a fejhallgatón a Content Key nevű gombot, aminek hatására a hangprojektor elhalkul és minden a fülesen keresztül szólal meg – méghozzá kiváló minőségben.

Kapcsolódó
Sonos Ace: kiváló, de kapkodva piacra dobott zajszűrős fejhallgató
Remek fülessel van dolgunk, de érhetetlen hiányosságokkal került a piacra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik