Sport

„Mindenki arról álmodik, hogy a csúcson fejezze be, nekem megadatott”

Thomas COEX / AFP
A két nagy búcsúzó: Mikkel Hansen és Niklas Landin
Thomas COEX / AFP
A két nagy búcsúzó: Mikkel Hansen és Niklas Landin
Egy dicsőséges karrier ért véget a párizsi olimpia férfi kézilabda-döntőjében: a németek elleni 39-26-os mérkőzésen lépett pályára utoljára a 36 éves Mikkel Hansen, aki második olimpiai aranyával búcsúzott el a profi kézilabdától. Elköszönt a válogatottól Niklas Landin is.

„Tiszta őrület, szombaton még nem álmodtam róla. Azt kell mondanom, hogy kicsit úgy érzem magam, mint amikor az ember büszke a gyerekeire. Őrület, hogy ilyen szinten tudtunk teljesíteni, ritkán látni hasonlót, különösen egy döntőben” – nyilatkozta Hansen a dán Tv2-nek.

Nem is lehetett volna jobban befejezni. Mindig nagy büszkeség volt a válogatottban játszani, szerintem ebben senki sem kételkedik. Nem igazán lehet szavakkal leírni, hogy mit érzek, amikor ennek a csapatnak a tagja vagyok

– tette hozzá.

Mikkel Hansen a fináléban való részvétellel 276 válogatott meccsen lépett pályára, és összesen 1386 gólt dobott.

Pályafutása során immár két olimpiai aranyérmet, három vb- és egy Eb-elsőséget gyűjtött össze, emellett egy olimpiai, két vb- és két Eb-ezüst, illetve egy Európa-bajnoki harmadik hely a mérlege.

Háromszor – 2011-ben, 2015-ben és 2018-ban –a világ legjobb kézilabdázójának választották, klubszinten 22 címet nyert – csupán a Bajnokok Ligája-cím hiányzik neki nagyon a gyűjteményéből.

Visszavonult a válogatottságtól Niklas Landin is – igaz a kiváló kapus klubszinten még folytatja Aalborgban –, aki a németek ellen a 283. mérkőzését játszotta a nemzeti csapatban.

„Erről álmodoztunk és bevallom, nagyon nehéz volt az elmúlt napokban. Tényleg azt gondolom, hogy miután Lille-be érkeztünk, éreztük, hogy valami extra forog kockán. Nekem is, de a csapatnak is.

Mindenki arról álmodik, hogy a csúcson fejezze be. Én is ebben reménykedtem, és nekem megadatott

nyilatkozta.

Kapcsolódó
Döntőben ekkora kiütést még nem látott az olimpia férfi kézilabdatornája
Dánia nagyon simán, 13 góllal verte a németeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik