Sport

Magyar válogatott kézissel pótolja sérült norvég beállósát a CSM Bucuresti

Czeglédi Zsolt / MTI
Pásztor Noémi a román élvonalban folytathatja
Czeglédi Zsolt / MTI
Pásztor Noémi a román élvonalban folytathatja
A magyar válogatott Pásztor Noémi a román bajnoki címvédő CSM Bucuresti kézilabdacsapatához igazol, írta román a Gazeta Sporturilor.

A bukarestieknek azért van szükségük az olimpiai hatodik helyezett magyar válogatott 25 éves beállósára, mert a norvég Vilde Ingstad térde Párizsban súlyosan megsérült és nyolc hónapig nem játszhat.

Pásztor a nyári szünetben Mosonmagyaróvárról a francia Neptunes de Nantes csapatához igazolt, amely a bajnokságban és az Európa Ligában is bronzérmes volt, azonban július 31-én csődöt jelentett, ezért a következő idényben csak a másodosztályban indulhat.

A Gazeta Sporturilor azt írta, hogy a CSM első számú kiszemeltje a Nantes másik légiósa, a svéd válogatott Anna Lagerquist volt, azonban a 30 éves játékos a februári keresztszalag-műtétje után lábadozik, így a vezetés nem akartak kockáztatni. A csapat már egyébként is szerződtetett egy súlyos térdsérülés után visszatérő játékost, a 27 éves montenegrói balátlövőt, Djurdjina Jaukovicot, aki kétéves szerződést írt alá a román bajnokkal.

A Helle Thomsen edzette csapat augusztus 22-én játssza első tétmérkőzését a következő szezonban: a román Szuperkupa négyes döntőjében a Dunarea Braila lesz az ellenfele. A bajnokságban szeptember 7-én, Besztercén rajtol a Gloria Bistrita ellen.

Kapcsolódó
Olyan súlyos sérülést szenvedett a norvég beállós, hogy csapattársai sírva fakadtak
Vilde Ingstad számára minden bizonnyal véget ért az olimpia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik