Belföld

Meghalt az idős beteg, akit július végén ágyhoz kötöttek a várpalotai magánkórházban

Elhunyt a várpalotai magánkórházban az az idős beteg, akit két hete ágyhoz kötöztek, erről az egyik hozzátartozója értesítette az RTL Híradót.

A menye szerint indokolatlanul kötözték ki apósát két héttel ezelőtt.

A látogatási idő alatt a papa ki volt kötve, mind a két keze, mind a két lába, mozdulni se tudott, arra esély sem volt, hogy italt fogyasszon vagy bármi.

A menye szerint „a papa fel se tudta emelni a kezét, nemhogy elment volna valahova”. A család kérésére eloldozták a férfi kezét, de addigra már nagyon kiszáradt. A kórház vizsgálatot indított, majd másnap közölték, hogy jogszerű és szakszerű volt az idős beteg ágyhoz kötözése. A család most azzal kereste meg az RTL Híradót, hogy az idős férfi harmadnapra elhunyt.

Szerdán reggel a főorvos asszonyt felhívtam, hogy érdeklődnék a papa állapotáról. És akkor közölték velem, hogy a papa elhunyt.

A haláleset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja, a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatósági eljárást indított.

Közben több volt beteg rokona megkereste a híradót, akik szintén indokolatlan kikötözésekre és méltatlan bánásmódra panaszkodtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik