Belföld

Disznóürülékkel teli tárolóba esett és meghalt egy munkás Szákszenden

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A szákszendei sertéstelepen súlyos baleset ért három munkást, egyikük meghalt – adta hírül a kemma.hu. A tragédia még múlt héten történt Szákszenden. A súlyos sérülteket mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A lap információ szerint három férfi dolgozott a sertéstelepen, amikor egyikük egy disznóürülékkel teli tárolóba esett, a másik két társa próbált segíteni neki, de a metángáztól elájultak. A munkahelyi baleset ügyében nyomozást rendeltek el.

A Tenyek.hu információi szerint három férfit kellett kimenteni a hígtrágya tárolóból. Az egyik villanyszerelő volt, aki azért ment oda a társával, hogy megjavítson egy berendezést, a harmadik férfi pedig felügyelte őket. A villanyszerelő beleesett a híg disznóürülékkel teli tárolóba, társa pedig a segítségére sietett. A metángáztól viszont elájultak, ezért a rájuk felügyelő próbálta kimenteni őket, de szintén eszméletét vesztette.

Varga Mihály Sebestyén, a  Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, a helyszínre érkező tűzoltó egységek teljes légzésvédelem használata mellett mentőkötél segítségével kiemelték a férfiakat és átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy a helyszínre mentőautót és mentőhelikoptert is riasztottak.

Egy fő az újraélesztési kísérlet ellenére a helyszínen életét vesztette, további két főt életveszélyes állapotban szállítottak bajtársaink állapotstabilizálás után kórházba

– válaszolták megkeresésünkre.

A vármegyei rendőr-főkapitányság a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást, ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik