Sport

„Ez most nagyon fáj” – sírva értékelt kiesés után a női válogatott kézis

A női kézilabda-válogatott hoszabbítás után 36-32-re kikapott Svédországtól a párizsi olimpia negyeddöntőjében, így kiesett a tornáról.

A mérkőzést követően Golovin Vlagyimir elégedetten értékelte a látottakat, szerinte jó olimpiát zárt az együttes és méltón képviselte Magyarországot, csak egy kis szerencse hiányzott. „Nem voltak velünk az égiek” – mondta.

Egy icipici hiányzott belőlünk, hogy ezt itt ma meg tudjuk nyerni. Hatalmas csalódottság van bennem

– értékelt Klujber Katrin.

A jobbátlövő hatalmasat melózott a meccsen, tizenegy gólt dobott, de még ez az eredményes játék sem bizonyult elegendőnek a sikerhez. A mérkőzés rendes játékidejében a magyarok vezettek 29-28-ra, 15 másodpercet kellett volna kibekkelni, ám ez mégse sikerült. Erről kérdezte az M4 Sport riportere Klujbert, de nem kapott pontos választ.

„Megbeszéltük, hogy akár gól lesz, akár nem, rohnunk vissza, nem szabad gyors gólt kapnunk. Ott jött egy átlövés, amiről talán lekéstünk egy picit. Én pont lefutottam már, nem tudom mi történt. Többször volt kommunikációs probléma a mérkőzésen, de egy percig nem adtuk fel. A hosszabbításban szerintem nem volt közte négy, de hogy ez a fáradtság, vagy fejben szét voltunk esve, nem tudom, de megérdemeltük volna a továbbjutást.”

Sokkal jobban el volt keseredve Győri-Lukács Viktória, aki elcsukló hangon értékelt a kamerák előtt.

Nagyon-nagyon picin múlott. Úgy gondolom, küzdöttünk elejétől a végéig, és ez most nagyon fáj. Mert tényleg nagyon akartuk, és benne volt a meccsben, hogy továbbmegyünk. De sajnos a végén valami hiányzott. Most még nagyon szomorúak vagyunk, de szerintem büszkének kell lennünk magunkra, hogy itt voltunk, és elértük azt, amit elértünk

mondta szomorúan a jobbszélső.

Győri-Lukács azt is elmondta, hogy számított rá, a végén még lövésig jutnak a svédek, de az a gól egy picit ott megtörte szerinte a csapatot, mert nem számítottak rá, hogy ekkora küzdés után lesz még kétszer öt perc. Sajnos azonban lett, ezt pedig Svédország 7-3-ra nyerte, így továbbjutott.

Kapcsolódó
Hosszabbítás után esett ki az olimpiáról a női kéziválogatott
Tizenöt másodpercre volt a továbbjutás, de sajnos nem sikerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik