Sport

Megvan az újabb magyar érem, bronzot nyert a sportlövő Major Veronika

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A sportlövő Major Veronika nyerte Magyarország hatodik érmét a párizsi olimpián, miután 31 találattal bronzérmes lett sportpisztolyban. Ez a magyar sportlövészet első érme 2004 óta.

Major olimpiai csúcsbeállítással jutott be a döntőbe, ahol pontokért lőnek a versenyzők, és minden 10,2 körnél jobb találat ér pontot. Győrik Csaba tanítványa az első sorozat után még a hatodik-hetedik helyen állt két találattal, de a folytatásban, a második, a harmadik és a negyedik sorozatban is a maximális ötből négy találatot ért el, így 20 lövést követően négyes holtversenyben a második helyre lépett előre 14 ponttal. Az ötödik sorozatban hibátlan teljesítményt nyújtott, a hetedik kör után pedig a negyedik helyen állt, ekkor jött egy szétlövés a kétszeres olimpiai bronzérmes Manu Bhakerrel szemben, amit megnyert, így eldőlt, hogy biztosan dobogós lesz. A legjobb háromban egy francia és egy dél-koreai versenyző maradt még Major mellett, a két rivális pedig megőrizte a fórját, így ők döntötték el egymás közt az aranyérem sorsát, Major pedig bronzérmet nyert. A győztes Dzsin Jang volt, a francia Camille Jedrzejewski lett a második.

Czeglédi Zsolt / MTI

Legutóbb Igaly Diána (skeet) állhatott dobogóra a magyar sportlövők közül, ő aranyérmes volt Athénban. A magyar pisztolyosoknak ez a legjobb ötkarikás eredménye a szöuli olimpia (1988) óta, akkor Kovács Zoltán lett harmadik a férfiak gyorstüzelő pisztolyos versenyszámában.

Szétlövés a dobogóért:

A magyar csapat eddig hat éremnél jár Párizsban:

Sportlövészet, női sportpisztoly

1. Dzsin Jang (Koreai Köztársaság) 37 pont (szétlövés: 3-1)
2. Camille Jedrzejewski (Franciaország) 37
3. MAJOR VERONIKA 31

Kapcsolódó
Kikapott a női kardcsapat, Major Veronika bronzérmes, világhírű bokszmeccsre készül Hámori – élő hírfolyam az olimpia szombati napjáról
Már reggel bronzéremmel indítottak a magyarok, estére további dobogós helyezésekben reménykedünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik