Szórakozás

Visszaveszi filmjét, ha nem tetszett a nézőnek

Pénzvisszatérítési garanciát vállal DVD-n megjelenő filmjére egy amerikai rendező: mint állítja, annyira szereti a munkáit, hogy azt akarja, mások is kedveljék azokat.

A Pittsburghben élő Ravi Godse felkapott belgyógyász-specialista, és megszállott filmes. Help Me Help You című, DVD-n kedden megjelenő filmje már a harmadik saját produkciója, melyet kis költségvetésből, ezúttal kétszázezer dollárból forgatott.

Most azonban merész húzással azt is meghirdette: aki tőle vásárolja meg a DVD-t, annak visszatéríti a film árát, ha nem nyeri el a tetszését. Annyi kikötése van, hogy e-mailben indoklást is kér az elutasításra.

Paul Dergarabedian vezető holywoodi boxoffice-elemző szerint Godse “remek stratégiát” választott. Azokat is megnyeri, akik nem ismerik filmrendezőként, egyfajta filmbiztosítási politika, amit meghirdetett – magyarázta.

Godse – aki maga írja, rendezi filmjeit és szerepel is bennük – harmadik produkciójához ráadásul ismert arcokat szemelt ki a szereplőgárdába. Olyan filmsztárokat nyert meg, mint Steve Guttenberg (Az étkezde, Selyemgubó) és Richard Kind (Kerge város, Azután), valamint a Disney tévésorozatokból ismert Rondell Sheridan.

“Igazi művész. Valóban imádja a filmet és a munkát, csak jó sülhet ki belőle” – vélekedett a produkcióról Guttenberg.

A vígjáték azzal foglalkozik: kell-e segíteni olyanokon, akik ezt nem igénylik. Godse megtudja, hogy rákos, és hat hónapja van hátra. Azonban nem kesereg, hanem keres hat embert, és nekilát, hogy rendbe tegye az életüket. De csúnyán elrontja , aztán kiderül, hogy nem is haldoklik, így aztán a hat kiválasztott haragja mind rázúdul.

Godse rendkívül költséghatékonyan szervezi a munkát. Megoldotta, hogy sztárjai egy nap alatt játszhassák el szerepeiket.

“Tiszta őrült, de szerintem nemes lélek. Úgy gondolom, senki sem kéri majd vissza a pénzét. Persze azért mindig akad olyan, aki az esküvőre vett ruhát is visszaviszi másnap” – jegyezte meg Guttenberg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik