Belföld

PDSZ: Havi másfél millió forinttal csökkent a bevételünk

Varga Jennifer / 24.hu
Szolidaritási tüntetés a tanárokért Budapesten, a Műegyetem Rakparton 2022. október 23-án.
Varga Jennifer / 24.hu
Szolidaritási tüntetés a tanárokért Budapesten, a Műegyetem Rakparton 2022. október 23-án.

A tagjaink közül sokan még mindig nem tudják, hogy a tagdíjakat már nem vonja le automatikusan a munkáltató, az utalást mindenkinek magának kell intéznie. Emiatt havonta egy-másfél millió forinttal kevesebb a bevételünk, mint korábban

nyilakozta a Népszavának Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője.

A szűkebb büdzsé következtében a PDSZ az idén nem tudott saját forrásból küldöttet delegálni az Oktatási Világszervezet (Education International) tizedik nemzetközi kongresszusára, amelyet az idén Argentínában tartanak a napokban. Nagy Erzsébet azonban mégis elutazhatott a rendezvényre. A Népszavának elárulta: már lemondtak arról, hogy részt vegyen a számos ország több mint 1200 szakszervezeti vezetőjének részvételével megrendezett világkongresszusról,

ám a német tanárszakszervezet, a GEW nem nézte jó szemmel, hogy Magyarországot senki ne képviselje, ezért a PDSZ delegáltjának kifizették az utazás költségeit.

Nagy Erzsébet a lapnak kiemelte, az ötévente megrendezett kongresszus fontos esemény a nemzetközi érdekképviseleti döntéshozatal, a kapcsolatok ápolása és újabb kapcsolatok kialakítása miatt is. „Emellett képet kaphatunk arról, máshol milyen problémákkal küzdenek, milyen megoldásokat találnak, valamint beszámolhatunk a magyarországi oktatási helyzetről, amire egyébként sokan kíváncsiak” – tette hozzá.

A PDSZ ügyvivője kedden a magyar iskolákban dolgozó, nevelés-oktatást segítő munkatársak helyzetéről tartott előadást, valamint egy külön egyeztetésre meghívást kapott az Egyesült Államok legnagyobb tanárszervezete, az Amerikai Tanárok Szövetségétől is, melynek képviselői kifejezetten a magyar oktatási rendszer állapotáról szeretnének többet megtudni – írja a Népszava.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik