Sport

„Nem úgy készültünk, hogy bármit is elérjek, aztán megjelentek újságcikkek” – Jackl Vivien teherként élte meg, hogy éremesélyesként emlegették

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Jackl Vivien a magyar úszócsapat legfiatalabb tagjaként érkezett a párizsi olimpiára, mindössze 15 évesen kvalifikált 400 vegyesen és 1500 gyorson. Előbbi volt a fő száma, amelyben a 14. helyen végzett, a debütálása után azt mondta, hogy nem egy izgulós típus, próbált nem rágörcsölni a dolgokra, de valahogy mégis azt érezte, nagy a teher.

Jackl kedden az 1500-on abba az előfutamba került, ahol a szám címvédője, a hétszeres olimpiai bajnok amerikai Katie Ledecky is tempózott. A 15 éves magyar erősen kezdett, majd kissé elfáradt, végül 15.-ként ért célba.

„Másfél hónap alatt ez volt az ötödik ezerötszázam. Őszintén szólva úgy jöttünk ide, hogy csak az élmény számít, milyen ennyi ember előtt úszni. Ez volt az első komoly felnőtt-világversenyem. Örülök, hogy itt lehettem és tapasztalhattam.

Eleve nem úgy készültünk, hogy itt bármit is elérjek. Aztán megjelentek a különböző újságcikkek az éremesélyemről. Ez teher volt rajtam. Tegnap jöttem rá, hogy tudat alatt ez benne volt az úszásomban

idézi a Nemzeti Sport Jackl Vivient.

Kapcsolódó
„Százévente születik olyan lány, mint Vivi”
Nagyinterjú a férfidomináns úszóedzőszakma fehér hollójával, Kocsis Mártával a munka és a szerencse kapcsolatáról, tanulási folyamatról, félelmeiről, a hirtelen megsokasodó tanácsadókról, jóakarókról, illetve arról, miben hasonlít tanítványa, a sokak által már olimpiai érmesnek kikiáltott Jackl Vivien Egerszegi Krisztinához, Milák Kristófhoz és Michael Phelpshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik