Belföld

Szijjártó: visszatolakszik a Gyurcsány-korszak

"Az emberek egyértelmű döntése ellenére a Gyurcsány-korszak folyamatosan tolakszik vissza" - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Ezzel feltehetőleg Gyurcsány legfrissebb blogbejegyzésére is reagált.

“Az országgyűlési választáson az emberek határozottan és egyértelműen lezárták a Gyurcsány-korszakot, és ezzel lezárták a hazugságok, az adathamisítások, a rendőri brutalitás és a korrupció korszakát. Jól látszik azonban, hogy továbbra is harcolni kell a Gyurcsány-korszak ellen, mert az újra és újra vissza akar térni” – fogalmazta meg a szóvivő.

Ezt azután tette közzé, hogy Gyurcsány Ferenc a blogján megírta, hogy szerinte az Orbán-kormány brutálisan bánik az emberekkel, hiszen ragaszkodik
ahhoz, hogy indoklás nélkül mentsen fel köztisztviselőket, vagyis az
érvelés helyett az erőt választják. “A kormány erőszakosan és brutálisan bánik az emberekkel, valamint sorozatosan hibázik” – közölte.

“A közigazgatási miniszter azt mondja, hogy csak az alkalmatlanokat kívánják kirúgni. Ez akár értelmes érvelés is lehet, de mi az oka annak, hogy nem kívánják az alkalmatlanságot megindokolni. Miért félnek az érveléstől? Azért, mert attól tartanak, hogy nem tudják megvédeni az álláspontjukat? Akkor viszont önmagukban bizonytalanok, igazuk erejében nem bíznak. Mondom még egyszer: gyávák. Az érvelés helyett az erőt választják” – indokolta nézeteit Gyurcsány.

Emellett úgy látja, hogy forradalmi hőzöngésbe kezdett a Fidesz. Ezt nem érti, mert szerinte “nem azért van kétharmaduk a parlamentben, mert soha nem látott tömegek szavaztak rájuk, hanem mert a második legerősebb pártra, az MSZP-re kevesen szavaztak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik