Tech

Nagyon hiányos egyelőre az Apple nagy újítása

Nikolas Kokovlis/NurPhoto via Getty Images
Nikolas Kokovlis/NurPhoto via Getty Images

A felhasználók először kóstolhatnak bele az Apple legújabb dobásába, a júniusi WWDC konferencián bejelentett Intelligence-be. A cupertinói cég a héten hivatalosan is megkezdte a mesterségesintelligencia-csomag bemutatását az iOS 18.1 fejlesztői bétaverzió részeként, írja a TechCrunch.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az Apple Intelligence nem fog minden eszközön futni, csak az iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, valamint M1-et használó iPad és Mac kütyükön. Az azonban újdonság, hogy a kipróbáláshoz is az Egyesült Államokra kell belőni az eszköz régióját. Ezt követően be kell jelentkezni a várólistára az új Apple Intelligence & Siri menüpont alatt.

Az elfogadás és az MI-csomag letöltése azonban a tapasztalatok szerint hosszú ideig is eltarthat.

Ha sikerült minden, és életre hívjuk Sirit, láthatjuk, hogy új animációt kapott az asszisztens. Az alsó sáv dupla koppintásával már nem csak szóban, de írásban is kommunikálhatunk a segítőnkkel. A generatív MI révén adott a szövegek átírásának és ellenőrzésének lehetősége is, ahol még a kívánt hangulatot is ki lehet választani. Emellett az e-mailek összefoglalóját és akár válaszlevelet is képes megcsinálni az asszisztens.

Bár ez mind szép és jó, az Apple Intelligence csomagból még rengeteg funkció hiányzik, például a ChatGPT integráció és az Image Playground. A Bloomberg jelentése szerint az Apple el van csúszva a hibák javításával, így a felhasználóknak még várniuk kell a funkciók tesztelésére.

Kapcsolódó
Új korszakot nyitott az Apple: a kütyünk mindent megcsinál helyettünk
A rendszerei kisebb ráncfelvarrása mellett óriási újdonságokról is lerántotta a leplet az Apple az éves fejlesztői konferenciáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik