Belföld

Zuhannak az árak a BÉT-en

Mínuszos nyitás után tovább csökkenő részvényárfolyamokra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén a piaci szakértők.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője szerint a magyar piac valószínűleg “lekéste” a nemzetközi jó hangulatot, így teljesen kimaradt az ottani “felpattanásból”.

Ezzel arra utalt, hogy hétfőn még jelentősen erősödött a BUX, de kedden nem folytatódott ez a tendencia.

“Bizakodásra adhat okot, ha a fejlett piacokon kitart az optimista hangulat, valamint esetleg az, ha a bankadó részleteinek megismerése kedvezően hat majd az OTP-papírok árfolyamára” – mondta az elemző. Hozzátette, hogy a bankadóval kapcsolatban azonban a bizonytalanságok eloszlatása lenne a legfontosabb.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője is negatív tartományú kereskedésre, 1-2 százalékos mínuszra számít szerdán, miután a hétfői pozitív hangulat mostanra eltűnőben van.

A CIB Bank, reggeli elemzésében megjegyzi: délelőtt fontos szolgáltató- és feldolgozóipari adatok érkeznek az eurózónából, melyektől az előző időszakihoz képest halvány visszaesést várnak az elemzők. Délután ismét lakáspiaci adatok – új házak eladásai – érkeznek az Egyesült Államokból.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 146,07 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 21.783,87 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 14,8 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik