Sport

„Azt gondolom, itt van a helyem, a kvalifikáció ténye semmilyen szinten sem vigasztal”

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A tőröző Dósa Dániel kikapott az első mérkőzésén hétfőn a párizsi olimpián, így nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

A szakág egyetlen magyar indulója a 32 között az egyiptomi Abdelrahman Husszein Tolbával vívott, és sokáig vezetett, végül szoros csatában mégis kikapott 15-14-re.

„Tisztában voltam vele, hogy mit kell csinálnom, de mégis túlgondoltam egy hajszálnyit az utolsó tust. Teljesen tisztában voltam vele, hogy az ellenfelem csak bele fog szúrni a végén, azt is tudtam, melyik oldaln… Ki kellett volna nyújtanom a kezemet, egy karnyújtásra voltam attól, hogy megverjem ezt a srácot. Tudtam, hogy kemény asszó lesz, kemény ellenfél, fiatal kora ellenére neves vívókat is megvert már, de abszolút azt éreztem, én vagyok az esélyes technikailag és papíron is. 11-13-nál fegyelmezettebbnek kellett volna lennem. Csalódtam magamban”

– mondta az M4 Sportnak az asszóját követően Dósa.

Szóba került az is, hogy nagyon hosszú asszó volt, mert Tolbával mindig történt valami, de a magyar tőröző szerint ez nem színészkedés volt, hanem tényleg gondjai akadtak az egyiptominak. Dósa szerint nem zökkent ki, többször is betalált még, éppen ezért csalódott, hogy nem jött össze a győzelem.

Ezt be kell tudni kalkulálni egy első asszóba, bele kell férnie az idegekbe. Az olimpia más verseny, mint a többi, nem feltétlenül az erősebb vívó nyer, hanem adott esetben akit a tét kevésbé nyom. Úgy tűnik, ebben még fejlődnöm kell. Azt gondolom, itt van a helyem a mezőnyben, elég erős vagyok hozzá, ezért a kvalifikáció ténye semmilyen szinten sem vigasztal. Nekem ma kellett volna jól vívnom és ez nem sikerült.

Dósa Dániel egyébként 24 év után az első férfi tőröző, aki kijutott az olimpiára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik