Sport

Jackl Vivien: Nem vagyok izgulós típus, próbáltam nem rágörcsölni, de mégis, valahogy nagy volt a teher

A 15 éves Jackl Vivien nem jutott döntőbe 400 méter vegyesen a párizsi olimpia úszóversenyeinek hétfői napján.

A magyar küldöttség legfiatalabb tagja áprilisban az országos bajnokságon robbant be, amikor is egyéni csúcsát majdnem hat másodperccel megjavítva, 4:34.96 perces junior Európa-csúccsal nyerte a számot. Ez az eredmény az ötkarikás programban szereplő versenyzők rangsorában a hatodik volt, így előzetesen reális esélye volt akár a döntőbe is bekerülni.

Az olimpiai bemutatkozása azonban nem sikerült ilyen jól, az áprilisi idejét egyik úszásnemben sem sikerült hoznia. Háton és gyorson szépen tartotta a lépést azért a mezőnnyel, de pillangón és mellúszásban leszakadt, összesítésben pedig a 14. helyen végzett.

Az volt a terv, hogy a saját tempómat ússzam és ne menjek bele olyanba, amit nem bírnék a végén. Őszintén, kicsit jobbra számítottam, de nem is esett jól egyébként… Nem éreztem a mozgást, nem tudom, mi történhetett. Mellen éreztem, hogy nagyon elmennek a többiek, nem is erős számom, de ennél kéne jobbat jönnöm. Pillén is elég lassú kezdés volt, háton próbáltam felzárkózni, gyorson meg csak ami bennem volt, próbáltam kiadni. Reméltem, hogy jobb időre lesz elég

– mondta futama után az M4 Sportnak Jackl.

Az MTI-nek nyilatkozva azt is mondta a tinédzser, hogy egy picit talán nagy teher volt még számára az olimpia, de nem is sikerült igazán jól a futama.

„Nem ez volt a terv, eredetileg egy 4:40 körüli időt lőttünk be, ami elég lehet a fináléhoz. Egyszerűen rosszul jött ki a lépés. A belgrádi Európa-bajnokságon csúcsformában voltam, hogy 1500 gyorson is meglegyen a szint, itt most szerettem volna hasonló időt úszni, mint akkor, de nem sikerült. Nem vagyok egy izgulós típus, próbáltam nem rágörcsölni a dolgokra, de mégis, valahogy nagy volt a teher.”

Jackl búcsúja azt jelenti, hogy a hétfő esti úszóprogramban egyetlen magyar sem lesz érdekelt, mivel Sárkány Zalán is 14. helyen zárt a férfi 800 méteres gyorsúszók mezőnyében, így lemaradt a döntőről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik