Szórakozás

X-Faktor: Magyarországon futhat be Bartók Béla rokona

Fellépése óta Maria Mamah-lázban ég az ország, mindenki a nigériai-floridai lányra kíváncsi.

Ha azt hallja az ember, hogy megtalálták Bartók Béla leszármazottját, biztosan nem egy finoman rasztás hajú, afroamerikai énekesnőt képzel maga elé. Ráadásul Marika – ő mondta így bemutatkozáskor – a híres zeneszerző testvérének a lakásában készült fel a válogatóra. Az X-Faktor üdvöskéje fotókkal is tudja bizonyítani a Bartók Bélához fűződő rokoni szálakat. A lány egyébként született világsztáralkat, akiben a zene generációk óta kromoszómatartozék.

Bartók Béla 1940 októberében az Egyesült Államokba emigrált, és New Yorkban telepedett le. A Bartók család többi tagja – így Maria dédszülei is – Magyarországon maradtak. Az énekesnő édesapja ösztöndíjasként került hazánkba még a hetvenes években. A Műszaki Egyetemre járt, ahol vegyészmérnöknek tanult. Itt ismerkedett meg későbbi feleségével, majd megszületett közös kislányuk, Maria. Később a néhai nagy elődöt követve Amerikába költöztek, Floridiában telepedtek le. Maria mindössze 13 éves volt, amikor elveszítette édesapját, majd nem sokkal ezután édesanyja is meghalt, a lány így rokonokhoz került. A Floridai Egyetem marketing szakán diplomázott, majd úgy döntött, Magyarországra jön, hogy megismerje azt az országot, ahonnan származik és egyúttal kipróbálja magát az X-Faktorban is.



A 27 éves tehetség pár hete egy budapesti étteremben dolgozik felszolgálóként. Úgy tervezi, tavaszig még biztosan a fővárosban marad, de ha bejut az élő adásokba, még hosszabb ideig élvezi majd az ittlétet – számolt be az RTL Klub Fókusz című műsora.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik