Gazdaság

Karácsony az olimpiai bizottság elnökével tárgyalt

Karácsony Gergely / Facebook
Karácsony Gergely / Facebook

Karácsony Gergely a párizsi olimpia megnyitójának apropóján találkozott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével. A főpolgármester hétfő délelőtt Facebook-oldalán a találkozóval kapcsolatban azt írta:

Egyetértettünk abban, hogy Budapest már most is rendelkezik szinte az összes olyan sportlétesítménnyel, ami egy nyári olimpia megrendezéséhez szükséges. Azt azonban személyesen is tapasztaltam, hogy még az összehasonlíthatatlanul fejlettebb infrastruktúrával rendelkező Párizsnak is rendkívüli kihívás egy ekkora sportesemény megrendezése.

Karácsony ezen kívül úgy vélekedett: „Ha valaha komolyan felvetődik egy budapesti olimpia terve, akkor az a közösségi közlekedés masszív fejlesztése mellett azt is kell jelentse, hogy ledolgozzuk a meglévő utak, hidak, közterületek állapotában felgyülemlett évtizedes lemaradást”. A poszt végén leszögezte:

Egy ilyen fenntartható, új sportlétesítmények építése helyett a város zöld fejlesztését jelentő olimpiai koncepció lehetne az alapja egy olyan széleskörű társadalmi konszenzusnak, amely nélkül eleve reménytelen bármilyen olimpiai álmot dédelgetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik