Sport

A cselgáncsozó Pupp Réka hosszabbításban vesztette el a bronzmeccset

Luis ROBAYO / AFP
Luis ROBAYO / AFP

Pupp Réka a hosszabbításban kapott ki a francia Amandine Buchard ellen, így ötödik lett a cselgáncsozók 52 kilós súlycsoportjában.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes magyar versenyző második olimpiáján a mongol Lkhagvasuren Sosorbaram elleni győzelem után kikapott az ötkarikás ezüst- és bronzéremmel is rendelkező olasz Odette Giuffridától a negyeddöntőben, így a bronzéremig tartó vigaszágra került.

Ott a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo várt rá, akit egy karfeszítéssel átfordított, így ipponnal győzött, és a bronzért mérkőzhetett.

Az ellenfele a francia Buchard volt, és a négy perc úgy telt el, hogy egyik versenyző sem tudott akciót csinálni. Puppot egyszer megintette a vezetőbíró, majd a hosszabbításban még egyszer, így mennie kellett előre, mert egy harmadik intés leléptetést jelentett volna. A francia azonban megkontrázta Pupp akcióját, így egy vazaarival ő nyert a meccset, Pupp pedig Tokió után Párizsban is ötödikként végzett, és sírva hagyta el a tatamit. Buchard igaza mumusa Puppnak, mert a nyolcadik egymás elleni meccsüket is a francia nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik