Belföld

30 ezer köbméter víz tűnt el Tokajból

A Tokaj és Rakamaz határában hagyományosan nyáron megrendezett Hegyalja Fesztivál területéről mintegy 30 ezer köbméter víz tűnt el az elmúlt napokban, az ár jelentős része visszaszivárgott a Tisza medrébe, emellett azonban hét szivattyú napokon át dolgozott az említett környék vízmentesítésén.

A fesztivál szervezői így már a következő feladatokra koncentrálnak, például a fűnyírásra, szúnyogirtásra és ezek után az építkezésre. „Várhatóan tehát a Hegyalján mezítláb is vidám lesz a fesztivál és a szúnyogokat sem csak a basszusok tartják majd távol” – olvasható a fesztiválszervezők közleményében.

A szervezők emlékeztetettek arra, hogy hetekkel ezelőtt még körülbelül 30 ezer köbméter víz fedte a rendezvény területét Rakamaz határában, a Tisza áradásának idején. Az árvíz levonult, csupán a mélyebben fekvő területeken kell még szivattyúkkal besegíteni, hogy a kilépett folyó visszataláljon medrébe.

A fesztivál területének már kevesebb, mint egyötödét birtokolja még a víz, ezért már csak három nagyobb és négy kisebb teljesítményű szivattyú dolgozik a júliusi zenés találkozó helyszínén. Rövidesen munkagépek veszik birtokba a környéket, a szemét eltakarítását követően fűnyírók és kaszálógépek segítségével teszik rendbe a környéket.

A szúnyogok ellen a szokásosnál „négyszer nagyobb hadjáratot” indítanak idén a fesztiválterületen: kétszer levegőből és kétszer teherautókról permetezik a repülő vérszívókat, és a négy alkalomból kétszer a kullancsokat is irtják majd – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik