Élet-Stílus

Lotfi Begi a kalandparkban bántalmazott kisfiú esetéről: Életem legborzalmasabb 30 másodperce volt végignézni ezt a videót

Kovács Tamás / RTL Klub
Kovács Tamás / RTL Klub
Dühöt és tehetetlenséget érzett a felvételt nézve.

A héten nagy felháborodást keltett az a nyilvánosságra került videó, amit a szolnoki kalandpark egyik biztonsági kamerája rögzített, és amin az látható, ahogy egy kísérő akkora erővel rúgta ki egy gyerek lábát, hogy a kisfiú lefejelte a földet. A bántalmazás közvetlen előzménye az volt, hogy a gyerek nem akart felmenni a kalandpark mászórészére. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a felvétel alapján gyermekbántalmazás miatt feljelentést tett, a Szolnoki Rendőrkapitányság pedig ismeretlen tettes ellen garázdaság vétségének gyanúja miatt indított nyomozást.

Később kiderült, hogy egy nagykátai férfi, a jászberényi Yakuzák SE elnöke volt az elkövető, aki a történtek után bocsánatot kért, és minden tisztségéről lemondott, mert „méltatlanná vált azok betöltésére”. A Magyar Karate Szakszövetség fegyelmi eljárást indított ellene.

A történtekkel kapcsolatban mostanra több hazai híresség, köztük Szabó Zsófi, Schobert Norbi, illetve Lotfi Begi is kifejtették gondolataikat, utóbbit nemrég a Reggeliben kérdezték a témában.

Szerintem életem legborzalmasabb 30 másodperce volt végignézni ezt a videót. Mert szerintem nem kell ahhoz szülőnek, meg nem kell ahhoz apának lenni, hogy az embernek a videó láttán ökölbe szoruljon a keze. Tehetetlenséget éreztem, iszonyat dühös lettem, amikor végignéztem

– fogalmazott a műsorban a zenész, akinek a felvétel láttán rögtön az jutott eszébe, hogy az ő három gyereke is éppen abban a korban van, amikor szívesen mennek táborozni, a feleségével viszont szülőkként nem tudnak egész nap velük lenni ezeken a foglalkozásokon.

Mint mondta, Lotfi-Schadi Rékával sokat beszélgetnek a gyerekeikkel, és igyekeznek olyan kapcsolatot kialakítani velük, hogy a gyerekek érezzék, hogy a szüleik egyben a legjobb barátaik is.

Még itt az ügy kirobbanása előtt is nekünk ez egy ilyen nagyon fontos célkitűzés volt, hogy kialakítsuk azt a kapcsolatot, hogy a gyerek tényleg mindent elmondjon nekünk, és merjen elmondani nekünk dolgokat. Nyilván nem tudhatjuk, hogy ez így működik is, mert mindig utólag derülnek ki a dolgok, de lekopogom, hál’ istennek azért olyan a kapcsolatunk, hogy azt gondolom, elmondanak dolgokat.

A zenész a téma kapcsán hangsúlyozta, hogy semmilyen körülmények között nem fordulhat elő olyasmi, ami a szolnoki kalandparkban történt. Közösségi oldalán a napokban felajánlotta, hogy zenészkollégáival szívesen rendezne egy bulit a bántalmazott kisfiúnak és barátainak abban a reményben, hogy ha csak arra az időre is, de feledtetni tudják vele a történteket.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik