Nagyvilág

Negyvenkét nő megölését vallotta be a kenyai pszichopata sorozatgyilkos

Tony KARUMBA / AFP
Tony KARUMBA / AFP

Őrizetbe vett a rendőrség hétfőn hajnalban egy 33 éves férfit Kenya fővárosában, Nairobiban. A gyanúsított, Collins Jumais a főváros déli részén, egy kőbánya közelében lakik. A rendőrség figyelmét azután keltette fel, hogy a kőbányából kilenc női holttest került el. A kenyai rendőrség hétfőn közölte, hogy a gyanúsított összesen 42 nő megölését vallotta be, áldozatai között szerepelt a saját felesége is.

Kristálytisztán látszik, hogy egy sorozatgyilkossal van dolgunk, egy olyan pszichopata sorozatgyilkossal, aki nem tiszteli az emberi életet

– kommentálta a nyomozás eredményét  Amin Mohamed, a bűnügyi igazgatóság vezetője.

A Reuters jelentéséből kiderül, hogy a gyilkosságok 2022-ig nyúlnak vissza. A férfi először a feleségével végzett, az utolsó ismert emberölésre néhány nappal ezelőtt, júlis 11-én került sor. A hatóság közlése szerint a férfi lakásából előkerült

  • több mobiltelefon,
  • személyi igazolvány,
  • valamint egy bozótvágó kés.

Utóbbit a rendőrség feltevése szerint az áldozatok feldarabolásához használta. A lakásban találtak még ipari gumikesztyűt, ragasztószalagot és tucatnyi nejlonzsákot. Az áldozatok maradványait ezekhez hasonló nejlonzsákokba csomagolták.

A Mukuru Community Justice Centre jogvédő csoport egyik aktivistája szerint a felfedezett emberi maradványok nagy része már bomlásnak indult, ami arra utal, hogy már jó ideje ott lehettek már.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik