Belföld

Csicskító pofonokkal kényszerítette koldulásra, mosogatásra és ágyazásra a 13 éves lakótársát egy 17 éves fiú

police.hu
police.hu

Rettegésben tartotta és hosszú hónapokon át koldulásra kényszerítette a 13 éves lakótársát egy intézetben nevelkedő 17 éves fiú. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az idősebb fiú fenyegetéssel és bántalmazással erőltette rá akaratát a gyerekre, majd a kapott pénzt, élelmiszereket elvette tőle, és a saját szükségleteire fordította.

A kolduláson túl elvárta, hogy a kiskorú mosogasson, ágyazzon is helyette, és ha nem ment szóval, akkor egy „csicskító” pofonnal meggyőzte, hogy nincs más választása,s  tennie kell, amire utasítja. A távolból mindig figyelemmel kísérte, felügyelte a koldulást, hogy a fiatalabb valóban teszi-e a dolgát, amire rávette.

A gyanúsított közel egy éven át tartotta rettegésben a kisebbet, mire a sokadik bántalmazás és folyamatos kizsákmányolás után segítséget mert kérni. Gyámja, akinek részletesen beszámolt a vele történtekről, haladéktalanul intézkedett, az intézmény pedig a rendőrséghez fordult, és feljelentésük alapján büntetőeljárás indult.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette az emberkereskedelemmel és kényszermunka bűntettével meggyanúsított 17 éves fiút, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. A rendőrség vizsgálja, hogy lehetett-e több áldozat, illetve más bűncselekmény megvalósult-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik