Belföld

Rendőröknek kellett kimenteni két, autóba zárt kutyát a 37 fokos hőségben Budapesten

BRFK / Facebook
BRFK / Facebook

A rendőröknek kellett kimenteni két kutyát, akiket a tomboló hőség ellenére a gazdájuk bezárt az autóba – számolt be a Facebookon a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A beszámoló szerint július 10-én este érkezett bejelentés a rendőrséghez, hogy Budapest XIII. kerületében, egy parkoló autóba két kutya van bezárva, és a felhevült utastérben az ebek láthatóan rossz állapotban vannak. A rendőrök percek alatt a helyszínre értek, majd miután látták, hogy a kutyák szaporán veszik a levegőt és alig reagálnak a környezeti ingerekre, azonnal betörték az autó ablakát.

Eközben a bejelentő állampolgárok hoztak két vízzel teli műanyag lavórt és a kutyákat a szobahőmérsékletű vízzel lassan elkezdték hűteni, majd nem sokkal később az állatok már önállóan ittak is a vízből és nem nagyon akaróztak onnan egy ideig távozni.

Fél óra elteltével a kutyák gazdája is előkerült, akit a járőrök intézkedés alá vontak, majd előállítottak. A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság az ügyben állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy aki gyereket vagy állatot hagy a nyári hőségben az autóban, életveszélynek teszi ki őket, ezért a rendőrség ilyen esetben nem mérlegeli azt, hogy megy-e a klíma az autóban – ha nem tudják kinyitni az ajtót, akkor az élet megóvása érdekében betörik az ablakot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik