Belföld

Öt és fél évet kértek a férfiakra, akik késsel raboltak ki egy fiút a gödöllői HÉV-en

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Gödöllői Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik egy ismeretlen társukkal kiraboltak egy fiút a gödöllői HÉV-en.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy öt és fél év börtönbüntetést kértek a két vádlottra.

Hozzátette, az egyikük részbeni beismerő vallomást tett, a másikuk pedig azt állította, hogy csak védeni akarta a fiút, mert látta, hogy kés van az ismerősénél. Persze a pendrive-ot azért elvette a tinitől.

A vádirat szerint a három elkövető március 19-én, éjszaka nézte ki magának a HÉV-en utazó fiút. Egyikük odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett, amelynek során látta, hogy drága mobiltelefonja van. Ezután visszatért a társaihoz.

Kerepes állomásra érve ugyanezen elkövető újra a fiúhoz lépett és kivette a kezéből a 140 ezer forint értékű készüléket, majd megpróbált leszállni, de a szerelvény ajtaja bezárult. Ekkor a kocsiban már csak az elkövetők és a fiatal utazott. Ezután mindhárom elkövető elindult a fiú irányába és közülük az irányító közölte vele, hogy adja oda mindenét. Ez az elkövető elvette zsebéből a pénztárcáját is és abból kivett 10 ezer forintot, majd a tárcát visszadobta az áldozatnak.

Ezt követően ugyanezen férfi elővett egy kést is és újra felszólította a fiút hogy adja át az összes értékét. A megrémült tini hátrálni kezdett, de a három férfi követte és végül ketten közülük át is kutatták őt. Kiborították a táskája tartalmát a földre, és további 50 ezer forintnyi holmit vettek el a késsel sakkban tartott fiútól.

Időközben a HÉV Szilasligeten megállt és kirabolt fiú leugrott a szerelvényről, majd segítséget kért egy másik utastól, aki kihívta a rendőröket. Ezzel egyidőben az elkövetők is leszálltak és elsétáltak onnan Kerepes irányába. A gödöllői rendőrök pár nap alatt beazonosítottak két elkövetőt a háromból és őket el is fogták. Az ügyészség öt és fél év börtönt kért rájuk.

Kapcsolódó
Kritikus a helyzet a gödöllői HÉV-en, ahol bódult, ittas emberek vették át az uralmat
A MÁV-Volán-csoport elismerte, hogy a H8-as vonalon romlott a közbiztonság az utóbbi időben, ugyanakkor azt írták: nem tudják átvenni a rendőrség jogkörét. Gyuricza László kerepesi polgármester szerint be kéne fejezni a kutyakomédiát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik