Belföld

Árpád hídi tragédia: több mint 800 ezer forintot gyűjtöttek a taxisnak, akinek a kocsiját széttörték

Már több mint 800 ezer forintot gyűjtöttek össze kollégái annak a taxisnak, akinek elrabolt kocsijával több autóval ütközött egy férfi múlt héten az Árpád hídon – tudósít az RTL Híradó. A balesetben hárman haltak meg, négyen pedig megsérültek.

Biztosítási szempontból érdekes vetülete van a történetnek: az elhunytak családjának és a sérülteknek teljes kártérítés jár, amit az RTL Reggeliben nyilatkozó ügyvéd szerint a meglopott taxis biztosítójának kell állnia.  Szatmári-Margitai Gergely szerint

Ilyenkor azok a személyek, akik a balesetben teljesen vétlenek voltak, ők igényüket érvényesíthetik a taxi kötelező felelősségbiztosítójával szemben, ami bizonyos szempontból jó, mert védelmet ad a teljesen vétlen személyeknek. Jelen esetben a taxitulajdonos üzemben tartója, tehát a hölgynek ez ugye nem egy jó dolog. Ő maga azzal szemben tudna kárt érvényesíteni, aki felelős ezért a balesetért

– tette hozzá. Ez azonban lehetetlen, mivel a balesetben maga az ámokfutó is meghalt. A taxis abban reménykedhet, hogy az ámokfutó örököseinél érvényesíteni lehet a kártérítési igényt. Ennek kiderítése azonban hónapokig tarthat.

A 18 éve taxizó nőért kollégái fogtak össze, eddig több mint 800 ezer forintot gyűjtöttek össze. Az őt alkalmazó cég ideiglenesen csereautót ajánlott fel, amivel átmenetileg dolgozhat.

Kapcsolódó
Drogozott az Árpád hídi tragédiát okozó sofőr a baleset reggelén
A rendőrség kapott róla bejelentést a baleset reggelén, de nem vették őrizetbe. A férfi később ellopott egy taxit egy nőtől, majd halálos balesetet okozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik