Belföld

Drogozott az Árpád hídi tragédiát okozó sofőr a baleset reggelén

Mihádák Zoltán / MTI
Sérült járművek az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án
Mihádák Zoltán / MTI
Sérült járművek az Árpád hídon, ahol összeütközött három autó 2024. július 3-án

Sajtótájékoztatót tartott a BRFK a szerda késő esti Árpád hídi tragédia ügyében, melyben hárman meghaltak és négyen megsérültek.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője elmondta, hogy a balesetet okozó férfi odalépett egy a Tavasz utcában parkoló taxihoz, amikor a sofőr dohányzott, majd bepattant a járműbe. A kocsi tulajdonosa megpróbálta visszaszerezni az autót, és dulakodni kezdett a férfival. A tolvaj azonban erősebbnek bizonyult, és elhajtott a helyszínről.

A forgalommal szemben felhajtott az Árpád hídra, majd egy anyagi káros balesetet okozott. A férfi azonban nem állt meg, és továbbhajtott Pest felé. Ezt követően, a margitszigeti bejárónál történt a balesetsorozat második része, amelyben egy szürke Suzuki és egy másik taxi volt érintett. A balesetet okozó 43 éves férfi, és a Suzukiban ülő 34 éves férfi és 32 éves nő a helyszínen meghalt. A másik taxiban ülő sérülteket kórházba vitték.

Szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a taxi mekkora sebességgel haladt a baleset idején, és azt is, hogy volt-e szervezetében alkohol vagy bármilyen bódító hatású szer.

A szóvivő elmondta, hogy a baleset napjának reggelén,

szerdán 5 óra után kaptak bejelentést a III. kerületből egy zavartan viselkedő férfiről, akinél kábítószergyanús anyagot találtak, és a gyorsteszt kimutatta a drogfogyasztást. A férfi beismerte, hogy drogot fogyasztott, s nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, illetve vallomást sem  tett. Őrizetbe azonban nem vették,

mert a rendőrség szerint ennek nem álltak fenn a feltételei. Később ez a férfi okozta a három ember halálával járó tragédiát.

A szóvivő elmondta még, hogy a férfi ellen jelenleg három büntetőeljárás is folyik. Az egyik a hajnali csekély mennyiségű kábítószer-fogyasztás, a második a jármű önkényes elvétele miatt, ami közvetlenül a baleset előtt történt. A harmadik pedig a halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folyik szakértők bevonásával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik