Kultúra

Az Átriumból a RAM-ba költöznek Alföldi Róbert előadásai

Alföldi Róbert / Facebook
Alföldi Róbert / Facebook
Hat darab a XIII. kerületben él tovább, az Átrium többi előadását pedig a város három másik helye fogadta be.

Közel egy évvel ezelőtt derült ki, hogy a Kultúrbrigád tizenkét év után, idén nyáron elhagyja a Margit körúti Átriumot, aminek hét évig az üzemeltetője is volt.

Az állami támogatások hiánya miatt nehéz helyzetbe került intézményt előbb a nézők, majd az önkormányzat segítette a fennmaradásban, ez azonban nem volt elég, így a bezárás híre biztossá vált.

Májusban aztán megérkezett a bejelentés, hogy a sokak számára jól ismert tereket a Pintér Béla Társulata, a Dumaszínház, a Delta Produkció, a Füge Produkció, illetve az Orlai Produkciós Iroda együttesen veszi át, arról azonban semmit sem lehetett tudni, hogy mi lesz a Kultúrbrigáddal, illetve azok előadásaival.

Most erre is fény derült: Alföldi Róbert saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy azok az előadások, amikben ő maga is játszik, vagy épp rendezi őket, a XIII. kerületi RaM-ArT Színházba költöznek: eszerint szeptembertől újra műsorra kerül

  • Az őrült nők ketrece,
  • az Igenis, miniszterelnök úr!,
  • az Egy, kettő, három,
  • az Isteni végjáték,
  • illetve a Mefisztó,

de a Bánsági Ildikó főszereplésével játszott Varázsnagymama előadásai is ott folytatódnak.

Az Örkény István Színház mindezek mellett felajánlotta, hogy befogadják az Alföldi Róbert által színre vitt A félelem megöli a lelket című előadást, a lehetőséggel pedig a produkció természetesen él majd.

A Kultúrbrigád további előadásait a Jurányi Házban, illetve a Muzikum színháztermében tartja majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik