Sport

Vb-ezüstérmes a magyar női junior kéziválogatott

Mksz.hu
Mksz.hu

Az Európa-bajnoki címvédő magyar női junior kézilabda-válogatott kikapott Franciaország együttesétől a Szkopjében rendezett világbajnokság vasárnapi döntőjében.

Szilágyi Zoltán szövetségi edző csapata 29-26-ra maradt alul a végjátékban jobb riválissal szemben, amely félidőben egy góllal vezetett.

Az elején egyik gárda sem tudott két gólnál többel elszakadni a másiktól, leginkább azért, mert a támadójáték kölcsönösen gyenge volt, és inkább a kemény védekezésben jeleskedtek a felek, illetve a magyar kapuban Zaj Klára bravúrt bravúrra halmozott.

A második félidőt jobban indította a francia alakulat, amely 17-13-ra elhúzott, a 47. percben azonban sikerült az egyenlítés (21-21), sőt vezetett is a magyar válogatott egy találattal, a franciák azonban fordítani tudtak, majd üres kapus gólokkal elléptek 26-24-re, és innen már nem volt visszaút a magyar csapat számára.

A franciáknál az egyformán nyolc gólos Manon Errard és Lilou Pintat volt a legeredményesebb, a magyar csapatból legjobbként Faragó Lea hat gólig jutott, míg Zaj Klára 41 százalékos hatékonysággal 46 lövésből 19-et hárított.

A magyar női válogatott a hatodik világbajnoki érmét nyerte ebben a korosztályban, egy arany és egy bronz mellé most negyedik ezüstjét szerezte meg. A franciák egy ezüst után harcolták ki az aranyérmet.

eredmény, döntő:

Franciaország – Magyarország 29-26 (14-13)
a magyar gólszerzők: Faragó 6, Csíkos, Kovács 4-4, Varga 3, Gém, Szabó L., Farkas 2-2, Panyi, Kövér, Szabó A. 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik