Belföld

Megzsaroltak egy 11 éves gyereket, hogy leszúrják, ha négy nap múlva nem fizet 20 ezret

Megzsaroltak egy 11 éves gyereket Debrecenben. A fiatal lány azzal fenyegette a gyereket, hogy leszúrja, ha pár nap múlva nem ad neki 20 ezer forintot. A Debreceni Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt állítja bíróság elé a letartóztatásban lévő tinit.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a tinilány tavaly október 17-én az egyik debreceni villamosmegállóban tartózkodott, ahol kiszúrta az egyedül lévő 11 éves gyermeket. Ekkor elhatározta, hogy pénzt szerez tőle akár élet elleni fenyegetéssel is.

Odalépett hozzá, és felszólította, hogy adja oda neki a pénzét. A gyermek nagyon megijedt, de közölte, hogy nincs nála pénz. Ezután a fiatal felszólította a kicsit, hogy négy nappal később, este hétre menjen az általa megjelölt debreceni helyszínre és vigyen neki 20 ezer forintot, mert ha ellenszegül, akkor késsel leszúrja.

A megfélemlített gyerek nem mert felszállni az időközben a megállóba érkező villamosra, hanem elindult gyalogosan és felhívta telefonon a szüleit, akiknek elmondta a történteket. A gyermek az édesanyjával a megbeszélt időpontban elment a megadott helyszínre, ahol a gyereket már várta a kamasz.

A lány odament az áldozatához és kérte tőle a 20 ezer forintot, ekkor a gyermek közölte, hogy csak egy ezrest tudott hozni. A lány kivette a pénzt a kezéből és felszólította arra, hogy egy hét múlva 20 ezret hozzon, majd elment a helyszínről. A rendőrök ezt követően csaptak le az elkövetőre. Az ügyészség javítóintézeti nevelést kért a súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolt tinire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik