Belföld

Videó: Brutálisan összeverte a zárkatársát egy rab a Maglódi úti börtönben

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki négy évvel ezelőtt brutálisan összeverte zárkatársát a Maglódi úti börtönben. Értesüléseink szerint a megvert rabnak több csontja is eltört a bántalmazás során.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint férfi az éjszakai éjszakai órákban összeveszett zárkatársával, majd rátámadt és többször is megütötte. Az áldozat tudta, hogy a támadója sokkal erősebb nála, ezért nem ütött vissza, hanem védekezőleg tartva a kezeit lekuporodott.

Az elkövető azonban tovább verte és megtaposta a rabtársát. Az elkövető csak akkor hagyta abba zárkatársa verését, amikor a börtönőrség észlelte a támadást, felkapcsolta a villanyt a zárkában, majd szakszerűen intézkedve kihozta az áldozatot a zárkából.

A megvert rab nyolc napon túli sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás erejére, módjára, és a támadott testtájékokra tekintettel fennállt az akár életveszélyes sérülések kialakulásának a reális lehetősége is.

A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolt férfire azzal, hogy a bíróság rendelje el a korábbi 10 hónapos felfüggesztett büntetését is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik