Élet-Stílus

Tom Cruise mindennél jobban vágyott az apaságra, mégsem nézett a lánya felé az elmúlt 12 évben

James Devaney / WireImage / Getty Images
James Devaney / WireImage / Getty Images
Öthónaposan szerepelt először kamera előtt Suri Cruise, aki egykor Amerika leghíresebb kisbabája volt. A rá irányuló médiafigyelmet híres szüleinek, Katie Holmesnak és Tom Cruise-nak köszönhette. Azóta eltelt közel 18 év, a lány nagykorú lett, és nemhogy közös fotósorozaton nem szerepel apjával, de úgy hírlik, évek óta nem is találkoztak. Suri egy ideje már világsztár apja vezetéknevét sem használja. Összeszedtük, mit lehet tudni a kétezres évek egyik leghíresebb családszakadásáról, amiben a szcientológia is nagy szerepet játszhatott.

Katie Holmes – mint ahogy feltehetően a bolygón élő nők egy jelentős része – gyerekként arról álmodott, hogy feleségül megy Hollywood egyik legnagyobb filmsztárjához, Tom Cruise-hoz. Vágya végül teljesült is: TomKat – így nevezték a bulvárlapok párosukat, amikor még egy tökéletes, boldog, összetartó család képét mutatták a külvilágnak. Ám végül nem kis árat fizetett a valóra vált álomért.

Egymást érték a párkapcsolati mérföldkövek

A két színész 2005 áprilisában kezdett el randizni: a negyvenes éveiben járó, kétszeresen elvált Tom Cruise akkoriban Hollywood egyik csodált férfijának számított (például két Spielberg-filmben is szerepelt rövid idő alatt – Különvélemény, Világok harca), ám néhány borús felleg azért fel-felbukkant párját ritkító filmes pályafutása fölött. Ezzel szemben Katie Holmes épp csak kikerült a Dawson és a haverok című tinisorozatból, na meg egy eljegyzésből.

Amikor találkoztam Tommal, teljesen beleszerettem, és igen, gyerekkoromban is csodáltam őt – mégiscsak ő Tom Cruise!

mondta a színésznő akkoriban.

A kettejük közti lángoló szerelemnek Cruise is jelét adta, amikor Oprah Winfrey talkshow-jában egy kanapén ugrálva ordítozta, hogy:

Szerelmes vagyok!

A műsor végén Oprah előhívta Holmest a színfalak mögül, a színésznő pedig ismét elmondta, gyerekkora óta arról álmodozott, hogy feleségül menjen Tom Cruise-hoz. „Még jó, hogy mertem nagyot álmodni” – jelentette ki. Az Oprah műsorában mutatott Cruise-megőrülésről korábban cikkben is megemlékeztünk.

Kevin Winter / Getty Images

Két hónappal első közös nyilvános megjelenésük után már jegyben jártak, és napra pontosan egy évvel első randevújuk után megszületett közös gyerekük, Suri Cruise. 2006. november 18-án, egy XV. században épült olaszországi kastélyban házasodtak össze,

az eseményt a Szcientológia Egyházon belül állítólag az „évszázad esküvőjeként” tartották számon

Tom Cruise és a szcientológia

Tom Cruise bizonyos értelemben kiérdemelte a megtiszteltetést, hogy övé legyen az évszázad szcientológus esküvője, mivel hosszú ideje ő a vallás leghíresebb követője – egyesek szerint az egyház vezetője, David Miscavige után a világhírű színész a második legbefolyásosabb személy a szervezetben, egyfajta pápaként tekintenek rá, emellett Cruise pedig Hollywood megmentőjeként magára.

Cruise kapcsolata a mozgalommal olyan szoros, hogy több helyen arról olvasni: annak idején az egyház segített neki feleséget találni. Erről egy a szcientológiából kiugrott potenciális házastárs, Anette Iren Johansen beszélt 2013-ban, amikor azt nyilatkozta, egyike volt azon nőknek, akiket „meghallgattak” a „szerepre” Koppenhágában, mielőtt a színész házasságot kötött Katie Holmesszal.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
Változunk. Csatlakozz hozzánk! Regisztrált olvasóink mostantól exkluzív hírleveleket, cikkeket olvashatnak, mint ez is. És ez csak a kezdet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik