Sport

A román sajtó szerint edzőklasszis veszi át a veszprémi kézicsapat irányítását

Noah Wedel / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Noah Wedel / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Xavi Pascual elhagyja a román Dinamo Bukarest kézilabdacsapatát a Fanatik szerint, de ami sokkal érdekesebb, hogy a román lap értesülései szerint átveszi a Veszprém irányítását.

„Xavi Pascual távozik, komoly ajánlatot kapott Veszprémből. Az egyetlen kérdés a kivásárlási ára, mi mást gondolunk, mint amit a magyarok ajánlottak. De nincs esélye, hogy megtartsuk, és nem is lenne helyes. Magyarországon sokkal nagyobb összegből igazolhatna, és már vannak olyan játékosok a keretben, akikkel Barcelonában együtt dolgozott” – idézi a lap Ionut Popát, a román klub elnökét.

A GSP úgy tudja, hogy a magyar klub 200 ezer euróért vásárolhatja ki a szerződéséből a spanyolt, akivel négyéves szerződést kötnek, havonta pedig 30 ezer eurós (közel 12 millió forintos) fizetést kap majd, és elvárás vele szemben, hogy két éven belül Bajnokok Ligáját nyerjen a csapattal.

A GSP értesülései szerint a horvát irányító, Luka Cindric is követheti edzőjét Veszprémbe.

Xavi Pascual a Barcelonát tizenegy alkalommal vezette spanyol bajnoki címre, mellette a többi közt három Bajnokok Ligáját nyert a csapattal. Volt játékosa Nagy László is, a veszprémi klub sportigazgatója.

Kapcsolódó
Az olimpia után lezárja válogatott karrierjét az egyik legjobb kézilabdázó
Niklas Landin célja, hogy aranyéremmel vonuljon vissza a válogatottól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik