Sport

Fazekas Gergő a lengyel kéziaranyról: A szerencse is mellettünk állt

Fazekas Gergő úgy fogalmazott, Xavi Sabaté vezetőedző remek munkát végez, és nagyon jól építi az Orlen Wisla Plock férfi kézilabdacsapatát, amely idén a Lengyel Kupa után a bajnokságot is megnyerte.

„Fantasztikus érzés volt megnyerni a bajnokságot és a kupát is. A Plock–Kielce párharc elég magas színvonalat képvisel, talán ez az egyik legnagyobb derbi a kézilabdavilágban” – nyilatkozta a Telekom Veszprém által kölcsönadott irányító kedden a bakonyi klub honlapján.

A Plock a bajnoki döntő első mérkőzését hazai pályán 22-22-es döntetlen után hétméteres-párbajban nyerte meg a legutóbbi két szezonban Bajnokok Ligája-ezüstérmes Industria Kielcével szemben. A két csapat a vasárnapi visszavágón 20-20-at játszott egymással Kielcében, hetesekkel pedig 8-7-re Fazekasék győztek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ORLEN Wisła Płock (@sprwisla) által megosztott bejegyzés

Az olimpiai kvótás magyar válogatott irányítója 12 lövésből hét gólt szerzett, ezzel – a kielcei Arkadiusz Morytóval holtversenyben – ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa. A rendes játékidő utolsó másodpercében Fazekas egyenlített, a hetespárbajban pedig két kísérlete volt, mindkettőből gól lett.

A Plock vezetőedzője a spanyol Xavi Sabaté, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Veszprém volt edzője.

A Plock 2011 után lett ismét bajnok, összességében nyolcadik alkalommal, ráadásul idén a Lengyel Kupát is megnyerte, így 2008 után tudott ismét duplázni.

„Úgy gondolom, a kupában egy kicsit szerencsések voltunk azáltal, hogy ellenfelünk a Magdeburggal játszott egy iszonyatosan nehéz mérkőzést, ráadásul utaznia kellett közvetlenül a kupadöntő előtt. Így az egy simább siker lett” – mondta Fazekas a Lengyel Kupa 29-20-ra megnyert fináléjáról.

„A bajnoki döntőben kétszer is hetesekkel nyertünk, azt gondolom, most a szerencse is mellettünk állt. Egy hetespárbaj mindig kiélezett, lutri egy kicsit. De ezúttal minket segített a sors.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy 13 év után sikerült elhódítani újra a bajnoki címet, az edzőnk remek munkát végez, és nagyon jól építi a csapatot

– tette hozzá.

(MTI)

Kapcsolódó
Fazekas Gergő főhőssé vált, 13 év után elbukta az aranyat a Kielce
A Wisla Plock a döntő mindkét meccsén hetesekkel verte a címvédőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik