Belföld

Lopott és lejárt műszakijú autókat találtak az autó-vadászok

Közlekedésbiztonsági és lopott autókat felderítő kereső akciót tartottak szombaton a fővárosban a rendőrség, vám- és pénzügyőrség, a polgárőrség és a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) tagjai.

Az akció egyik célja a körözött gépjárművek felderítése volt, ennek érdekében kamerás rendszerekkel járták a város utcáit, és ha lopott vagy bűncselekmény miatt körözött autót találtak, akkor értesítették az illetékes rendőrkapitányságot. – mondta el Vezda László, a NAKE elnöke szombaton.

Lopott és lejárt műszakijú autókat találtak az autó-vadászok 1

Emellett felléptek a lejárt műszaki vizsgával közlekedő vagy forgalomból kivont járművek vezetőivel szemben is. Az utak mellett álló ellenőrző gépkocsi jelzése alapján a rendőrjárőrök kiemetékk a forgalomból azokat a közlekedő járműveket, amelyeknek lejárt a műszakijuk, ki vannak vonva a forgalomból vagy egyéb más problémát jelez velük kapcsolatban a számítógépes rendszer.

Ezzel párhuzamosan a vám- és pénzügyőrség munkatársai intézkedtek azokkal a harmadik országbeli (azaz nem uniós) gépjárművek vezetőivel szemben, akik nem tartották be a szükséges jogszabályi előírásokat, és így nem közlekedhetnének a magyar közutakon.

Lopott és lejárt műszakijú autókat találtak az autó-vadászok 1

Az akció célja a közterületi és a közúti közlekedéssel kapcsolatos jogsértések számának visszaszorítása és a szabálysértők közúti forgalomból történő kiemelése is, annak érdekében, hogy csökkenjen a közlekedési balesetek száma.

Az akcióban, amely szombat reggel kezdődött és délután fél négyig tartott – 50, kamerával és gépkocsi-ellenőrző készülékkel felszerelt autó vett részt.

Összesen 137.770 autó rendszámát ellenőrizték a közlekedésbiztonsági és lopott autókat felderítő akcióban szombaton a fővárosban, és többek között kiszűrtek egy lopott, négy bűncselekményhez használt, valamint 38 forgalomból kivont, de közlekedő és 59 lejárt műszaki vizsgával rendelkező autót – mondta el az akció után Vezda László, a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) elnöke.

A kamerás rendszerek összesen 137.770 rendszámot ellenőriztek. Az autóvadászok és polgárőrök megtaláltak egy ötmillió forint értékű lopott autót, valamint rátaláltak négy, bűncselekmény elkövetéséhez használt luxuskocsira, ezek közül hármat bűncselekményt elkövető személyek vezettek. Elfogtak továbbá egy körözött személyt is, aki a saját gépkocsijában ült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik