Belföld

Saját kézbe veszi a távfűtést Pécs

Megvásárolja a Pécsi Távfűtő Kft. kisebbségi tulajdonosának, a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek az üzletrészét a többségi tulajdonos pécsi önkormányzat - írta kedden a PécsiStop internetes lap.

Arról nincs információja a lapnak, hogy a részvénypakett és a menedzsmentjogok mennyiért cserélnek gazdát. A PécsiStop emlékeztetett rá, hogy 2006-ban, amikor a város önkormányzata elővásárlási jogot kapott a csomagra, 1,5 milliárd forintra becsülték az árát.

Pécsnek ennyi pénze biztosan nincs, de lehet, hogy az összeg ma jóval kisebb, mint négy éve, és nem csak a válság miatt. Egy 2008. novemberi hosszú távú megállapodás értelmében ugyanis a Pannon Hőerőmű Zrt. szolgáltathatja 2030-ig a Pécs távfűtéséhez szükséges energiát – írta az internetes lap, hozzátéve, hogy e tekintetben mindegy, hogy kié a Pétáv Kft., a hőerőmű kapacitását előre lekötötte a baranyai megyeszékhely.

Az 51 százalékban önkormányzati, 49 százalékban a Pannon Hőerőmű Zrt. tulajdonában lévő Pétáv Kft. kivásárlásával kapcsolatosan szerdán tart sajtótájékoztatót Pécs polgármestere. Páva Zsoltot az MTI többször is kereste, de kedd kora estig nem sikerült elérnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik