Szórakozás

Damut pár hét múlva kiengedhetik a börtönből – Exkluzív

damu roland (damu roland, )
damu roland (damu roland, )

Szinte hihetetlen, de pár nap híján már fél éve annak, hogy börtönbe került Damu Roland. A szabályok szerint elképzelhető, hogy a színész hamarosan kimaradást kaphat, amire ismerősei szerint rászolgált.

Mint ismeretes a TV2 Jóban Rosszban című sorozatának egykori szereplőjét április 19-én a pszichiátriáról bilincsben vitték be a börtönbe, hogy megkezdje szabadságvesztésének letöltését. Bár az elején nem volt jó állapotban, úgy tűnik, mostanra sikerült elfogadnia az új helyzetet, bár továbbra is ártatlannak vallja magát. Ahhoz, hogy kedélyállapota javul, vélhetően az is hozzájárult, hogy a jogszabályok értelmében hamarosan akár el is távozhat a börtönből. Erről persze egyelőre még nincs hivatalos döntés.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága ugyan konkrétumokat nem mondhat Damu Rolanddal kapcsolatban, de azt Hír24 érdeklődésére elmondták a rövid eltávozás tartama évente fegyházban legfeljebb öt nap, börtönben legfeljebb tíz nap, fogházban tizenöt nap lehet. Kimaradás annak az elítéltnek engedélyezhető, aki a szabadságvesztésből fegyházban legalább a büntetés tartamának felét kitöltötte, börtönben legalább hat hónapot, fogházban legalább három hónapot ült. Kimaradás elsősorban az elítélt családi kapcsolatainak fenntartása, a szabadulása után a munkahelyről és a lakásról való gondoskodás elősegítése érdekében engedélyezhető. A kimaradás időtartama huszonnégy órát nem haladhatja meg. Nem engedélyezhető kimaradás, ha az elítélt ellen újabb büntető eljárás van folyamatban, vagy a kimaradással kapcsolatos magatartási szabályokat ismételten vagy súlyosan megszegte.

Dr. Ruttner Györgytől, Damu ügyvédjétől megtudtuk, jó esélye van annak, hogy a színész megkapja a kimaradást, ugyanis minden jogi előírásnak megfelel a viselkedése. Hamarosan fél éve lesz, hogy börtönben van, nem számít veszélyes bűnelkövetőnek, jó a magaviselete, sőt több dicséretet is kapott. Éppen ezért egyáltalán nem kizárt, hogy hamarosan újra szabad levegőt szívhat, még ha csak rövid időre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik