Belföld

Lebilincselik a kórházakat

Korhaz(960x640)(1).jpg (Kórház)
Korhaz(960x640)(1).jpg (Kórház)

Kötelezték a kórházakat, hogy 100 ezer forintot meghaladó beszerzés esetén a büntetés-végrehajtás vállalkozásaitól rendeljék meg a termékeket, illetve szolgáltatásokat akkor is, ha a büntetés-végrehajtás árai húsz százalékkal drágábbak a piacinál - írja a Népszabadság kedden.

Nehezen tolerálható, hogy a kórházaknak azért kell drágábban vásárolniuk, hogy a büntetés-végrehajtás profitot termeljen, s felmerül a kérdés, hogy mennyire egyeztethető ez össze a piaci versennyel – mondta a lapnak Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke. Hozzátette: elfogadhatóbb lenne, ha azt mondanák, hogy azonos minőség esetén előnyben kell részesíteni a büntetés-végrehajtás vállalkozásait, de az, hogy húsz százalékkal többet fizessen értük, már nagyon durva feltétel.

Rácz Jenő felhívta a figyelmet arra is, hogy amikor a kórházi vezetők a munkatársaikkal tűzzel-vassal betartatják az előírt költségeket, még nehezebben magyarázható az, hogy húsz százalékkal drágább, de az elfogadhatónál kissé vékonyabb WC-papírt kötelező beszerezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik