Belföld

Az MSZP felzárkóztató kurzust tartana a Jobbiknak

Már az Antall-kormány megszüntette az előző rendszer politikai haszonélvezőinek kiemelt nyugdíját - reagált Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja ma arra, hogy a Jobbik törvényjavaslatot nyújtott be annak a nyugdíjszisztémának a megszüntetéséért, amelynek eredményeként kiemelt nyugdíjat kapnak az „előző rendszer haszonélvezői".

Az ilyen módon beszedett összeget az 1956-os áldozatok között osztaná szét a Jobbik.

Minderre reagálva az MSZP-s Korózs Lajos közleményében úgy fogalmazott: pártja „szívesen segít a Jobbik ’szakpolitikusainak’ tájékoztatásában, mert hozzánemértésük látványos”, ugyanis olyan, hogy kiemelt nyugdíj, nincs. Már az Antall-kormány megszüntette az előző rendszer politikai haszonélvezőinek kiemelt nyugdíját.

Nem részesülnek kiemelt kedvezményben sem az előző, sem a mostani rendszer nyugdíjasai – szögezte le a volt szociális államtitkár, aki szerint a Jobbik „jól hangzó törvényjavaslatával” csak a kisnyugdíjasok elégedetlenségét szeretné növelni.

Minden ember pontosan ugyanolyan szisztéma kiszámításával kapja meg jogos nyugdíját, amely mögött teljesítés van. A nyugdíj a befizetett járulékok és a szolgálati idő arányában magasabb, illetve alacsonyabb lehet.

„A Magyar Szocialista Párt örömmel tart hétvégi felzárkóztató kurzusokat a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjának annak érdekében, hogy sikeresen és eredményesen tudják végezni parlamenti munkájukat” – zárja közleményét Korózs Lajos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik