A csokoládé jótékony hatásait szinte lehetetlen felsorolni, most mégis kísérletet teszünk rá.
A jó csokoládé áldás az elmének: élénkít, frissíti az agyat, segíti a gondolkodást. Igazi antidepresszáns, javít a szorongásos állapoton, ugyanakkor nyugtató hatása is van, amit még akár még két órával az elfogyasztása után is érezhetünk.
Az étcsokoládé fogyasztása esetében majdnem olyan hatást tapasztalunk, mintha kávét innánk, egy ilyen finomság 2-3 órára növelheti az agy éberségét, így vizsgahelyzetekben vagy akár egy állásinterjú előtt is hasznos lehet 1-2 kocka csoki.
A csokoládé védi és ápolja a bőrt, és sport előtt sem kell lemondani róla, sőt, ideális mennyiségű sötét finomság még fel is tölthet energiával és segítheti a koncentrációt is.
Egyes új tanulmányok szerint a sötétebb csokoládék a szív- és érrendszerre is pozitív hatással vannak, gyulladásgátlók és lassíthatják az öregedést, megakadályozzák a vérrögök kialakulását, segítik az agy véráramlását és csökkentik az inzulinrezisztenciát.
Ha a tejcsokoládé rajongói vagyunk, szintén élvezhetjük a pozitív hatásokat, bár ebben az esetben picit jobban kell vigyázni a vonalainkra. Bár a selymes csokoládé annyira kényezteti a lelket, és olyan hatással van a hangulatunkra, hogy sok esetben még néhány plusz kiló is beleférhet.