Élet-Stílus

Így élvezhetjük kalóriamentesen a csokoládé hatásait: csokoládé masszázs hatásai

Getty Images
Getty Images
A csokoládé nemcsak elfogyasztva nyújthat élvezetet számunkra, hanem a bőrön keresztül is kifejtheti bizonyított gyógyhatásait, ráadásul mindezt garantáltan kalóriamentesen.  A csoki masszázs egyszerre kényezteti a testünket és a lelkünket: amellett, hogy simává és puhává varázsolja a bőrt, a kezelés során megszabadulhatunk minden feszültségtől.

A csokoládé jótékony hatásait már az aztékok is ismerték, afrodiziákumként tekintettek rá, nem véletlenül. A kakaóbab bolygónk egyik legnagyobb antioxidáns kapacitással, flavonoid hatóanyaggal rendelkező növénye, alkotóelemeinek köszönhetően pedig a csoki az egyik legtáplálóbb édesség: rendkívül magas a vitamin és ásványi anyagtartalma, és jó hatással van a szív- és ér- valamint idegrendszerre egyaránt. De ha még ez sem lenne elég, a bőrön át a szervezetbe jutva kis túlzással csodákra képes.

Napjainkban a világ számos pontján, köztük Magyarországon is egyre népszerűbbé válik a wellness központokban a csokoládé masszázs, melynek titka, hogy a bőrön át felszívódó csokoládé beindítja a testben az endorfin, azaz közismertebb nevén a boldogsághormon termelődését, és ezáltal oldja a stresszt, stimulálja az idegrendszert, és kiegyensúlyozottabbá teszi az embert.

A jellemzően 60-90 perces kezelés menete a legtöbb esetben megegyezik a többi olajos masszázséval, de a leglényegesebb különbség, hogy hagyományos olaj helyett felmelegített csokoládét alkalmaznak a szakemberek, és különböző masszázsfogásokkal a szervezetbe juttatják azt. Ez már önmagában egy varázslatos érzés és exkluzív élmény, de a csoki által kiváltott fizikai és szellemi ellazulás teszi tökéletessé a masszázst.

Sokak meggyőződése, hogy az egészséges bőr számára nélkülözhetetlen a csokoládé, aminek bizonyított gyógyhatásai vannak. A teljesség igénye nélkül ezek közé tartozik, hogy segíti a sejtek regenerálódását, jótékony hatással bír a narancsbőrre, feszesíti, hidratálja, és tonizálja a kiszáradt bőrt, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat, csökkenti a koleszterint, fokozza a nyirokkeringést, méregtelenít és energetizál.

Akik szeretik a csokoládét, de diéta vagy egészségügyi okok miatt tartózkodnak a fogyasztásától, azok számára kifejezetten előnyös, hogy masszírozáskor a kalóriák nem kerülnek a szervezetbe, de a csoki értékes alkotóelemeit a bőr magába szívja.

A csokoládé masszázs tehát megoldás lehet a rossz közérzettől a fáradékonyságon át bizonyos bőrproblémákra is, és nagy szerepet játszhat a testi és lelki egyensúly megteremtésében, fontos azonban tudni, hogy akik ekcémás, gyulladásra hajlamos, aknés bőrrel rendelkeznek, azoknak nem ajánlott ez a típusú kezelés.

Gyengéd hírek a Milkával

Oszd meg a gyengédséget a Milka keksz és csokoládé termékekkel!

A limitált csomagolású 100g Milka alpesi tejcsokoládé és a 350g Milka mogyorókrém termék csomagolásán egy kis borítékra írva bárki megoszthatja gyengéd üzeneteit szeretteivel. Sőt, a QR kódot leolvasva eljuthat a Milka social media oldalára, ahol hosszabb gyengéd üzeneteket is megoszthat, és nyereményekért játszhat.

 

A cikk a Milka támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik