Belföld

Bombariadó volt a Cigányönkormányzaton

Bombariadóval zavarták meg az Országos Cigány Önkormányzat Cigányok Budapestért - Budapest a cigányokért címmel szervezett főpolgármester-jelölti vitát, amelyen - a két meghívott közül - csak az MSZP jelöltje, Horváth Csaba jelent meg.

A szocialista politikus érkezése előtt fél órával telefonon értesítették a roma érdekképviseleti szervezetet, hogy robbanószerkezetet helyeztek el a Dohány utcai épületükben, ami fél 11-kor “robbanni fog”.

Bár Horváth Csaba megérkezett a rendezvényre, és be is ment az OCÖ dísztermébe, a szervezők és a rendőrség tanácsára kiürítették az épületet, és értesítették a tűzszerészeket. Ettől függetlenül, még a délelőtt folymán egy másik helyszínen megtartják a romák élethelyzetével foglalkozó rendezvényt.

A másik meghívott, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje már kedden közölte: nem vesz részt olyan rendezvényen, vitán, amelyre a demokratikusan megválasztott, parlamentbe bejutott valamennyi párt főpolgármester-jelöltjét nem hívják meg.

Szűcs Somlyó Mária, Tarlós István sajtófőnöke pedig elmondt azt is, hogy a főpolgármester-jelölt korábban írásban jelezte a szervezőknek, hogy az LMP és a Jobbik jelöltjét is hívják meg. A szervezők viszont erre azt válaszolták, azért csak az MSZP és a Fidesz-KDNP jelöltjét invitálták, mert ez a két jelölt adta le a legtöbb ajánlószelvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik