Ha éttermi étkezésről van szó, az biztos, hogy a szakértők véleményére adhatunk, pláne egy olyan elismert szakácséra, mint Gordon Ramsay.
A Town and Country kérdezte meg, mi az az étel, amit soha nem rendelne egy étteremben.
Ez nem más, mint a napi leves, mert az valami olyan lehet, amitől az étterem szeretne aznap megszabadulni, esetleg olyan, ami az előző napi „különlegességekből” maradt rájuk.
Kérdezd meg, mi volt a tegnapi napi leves a mai specialitás előtt. Előfordulhat, hogy igazából az a hónap levese
– idézi az Express.
Ramsay szerint óvatosnak kell lenni az olyan helyekkel, amelyek olyan kifejezésekkel operálnak, mint „a világ legjobbja”, „híres”, vagy „az ország legjobbja”. Ahogy arról is beszélt, keltsen bennünk gyanút, ha egy étterem étlapján nagyon hosszú a hely specialitásainak listája, inkább kerüljük azokat az ételeket.
Ha tíz specialitást sorolnak fel, akkor azok egyáltalán nem speciálisok.
Szerinte a legjobb módja, hogy megtudjuk, mi az étterem legjobb fogása, az az, ha megkérdezzük róla a pincért.
Étteremfüggő, de a felszolgálók általában megkóstolják az étlapon szereplő ételek nagy részét, és betekintést adhatnak abba, mit adott hozzá a séf, mi benne a helyi.
Ő nagyon sok jó ajánlást kapott már a pincérektől.