Belföld

Hiller: cél a modern Magyarország

Egy új, modern, gyarapodó Magyarország megteremtése a cél, ezért érdemes kormányozni - mondta Hiller István, az MSZP elnöke, a párt SYMA-csarnokban tartott rendezvényén.

Itt a lehetőség, hogy egy modern, gyarapodó, új Magyarországot építsünk fel. Erre az emberek többsége is azt mondja: igen. És ha erre igent mondanak, akkor április 9-én az MSZP-re is igent mondanak – közölte a politikus, utalva az unió következő költségvetéséből Magyarországnak járó források nagyságára.

Hozzátette: ezért érdemes küzdeni egy választáson, ezért érdemes kormányozni, nem a hatalomgyakorlásért önmagában. A hatalomnál van fontosabb, annál sokkal fontosabb az ország – jelentette ki.


Az MSZP elnöke után Gyurcsány Ferenc szólalt fel a rendezvényen, aki az új Magyarország, a változás programját hirdette meg. A miniszterelnök elmondta, a változás arról szól, hogy hozzá kell nyúlni az egészségügyhöz, a közoktatáshoz  és az állam működéséhez.


Gyurcsány szerint vezetni és képviselni az embereket nem azt jelenti, hogy nem teszünk mást, mint visszhangozzuk, amit a mi választóink hallani akarnak. Hozzátette: a vezetésnek az a dolga, hogy célokat jelöljön ki, és ennek érdekében alakítsa át az állam vezetését, fejlessze a régiókat, az oktatást.

A szocialista párt szombati kongresszusát egy nappal megelőző rendezvényen Hiller István, Gyurcsány Ferenc és Tony Blair brit miniszterelnök szólalt fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik