Belföld

Fideszes aktivistákat inzultáltak Zuglóban

Okirattal való visszaélés vétsége miatt indított nyomozást a zuglói rendőrkapitányság. A feljelentés szerint egy Ilka utcai lakó elvette a kopogtató cédulákat gyűjtő fideszes aktivisták megbízólevelét.

A BRFK szóvivője, Schőn Péter az MTI-nek elmondta, hogy a feljelentés szerint két nő gyűjtötte az ajánlószelvényeket, eközben egy lakó elkérte megbízólevelüket, de nem adta azt vissza. Az ügyben gyanúsítottként meghallgattak egy 65 éves férfit. Jelenleg a feljelentésben, illetve a gyanúsítotti vallomásban foglalt adatok ellenőrzése folyik. Az okirattal való visszaélés vétsége egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a törvény szerint.

A Fidesz XIV. kerületi szervezetének az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elkövető “becsületsértő” kijelentéseket tett, majd a “megfélemlített” aktivisták után ment, és rángatni kezdte az egyikük kezében lévő mappát. A fiatal lány hiába kiáltott segítségért, az őt “inzultáló” férfi kikapta a mappában lévő megbízólevelet, majd olyan “támadóan és fenyegetően” lépett föl, hogy az aktivisták elhagyták a helyszínt. Azt még látták, hogy a férfi összegyűri a megbízólevelet. Ezután tett feljelentést a Fidesz zuglói csoportja a kerületi kapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik