Belföld

Rágalmazás és negatív kampány Szombathelyen

Hende Csabát, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjét rágalmazó, becsületsértő kiadványt terjesztettek ismeretlenek Szombathely 2-es számú választókerületében és a hozzá tartozó 27 településen - jelentették be a Fidesz helyi szervezetének sajtótájékoztatóján szombaton.

A sajtótájékoztatón kétféle szórólapot mutattak be bizonyítékként, az egyiken Orbán Viktor és Deutsch Tamás fényképe látható, a másikon Hende Csabáé. Ezeken “Rosszabbul élek mint négy éve” felirat olvasható, illetve a képen láthatók anyagi helyzetére, vagyoni gyarapodására tesznek konkrét utalásokat a szórólapok készítői. Hende Csabát az iromány ismeretlen szerzője “köpönyegforgatónak” minősíti, utalva arra, hogy a politikus az MDF-ből távozott és a Fideszhez csatlakozott.

Lazáry Viktor, a választókerület kampányfőnöke közölte: a napokban terjesztett szórólapok ügyében bejelentést tettek az Országos Választási Bizottságnál, Hende Csaba pedig rágalmazás miatt magánvádas bírósági eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Az ismeretlen eredetű, a Fidesz választási kiadványainak színvilágát idéző szórólapok terjesztőivel szemben több esetben rendőri intézkedést kértek és feljelentést is tettek a Fidesz aktivistái. Több bejelentés is érkezett munkatársaikhoz, miszerint Ják községben egy helyi szocialista aktivista megbízásából kiskorú gyerekek terjesztették a kiadványt. Ebben az ügyben szintén feljelentést tettek a bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik