Belföld

Medgyessy: ötletelés a járulékcsökkentés

A jelenlegi kampányban a Fidesz ötszázalékos tb-járulékcsökkentési ígéretét ötletelésnek tartja, saját be nem teljesített ígéreteit pedig a beteljesítettekkel védte a Népszabadságnak adott interjújában Medgyessy Péter, akinek kedden jelenik meg könyve.

A szocialisták korábbi miniszterelnöke elmondta, hogy a könyv megjelenését nem időzítette, de csak most látta elérkezettnek az időt a befejezésre. Szerinte a könyv egy baloldali polgári manifesztum.

Medgyessy kifejtette, hogy ha az SZDSZ-en belül több személlyel nem is ért egyet, nem fogja megtagadni a liberalizmust és a liberális értékeket. A személyes konfliktusait pedig nem ebben a könyvben rendezi. Emellett azt is leszögezte, hogy belpolitikai pozícióba nem tér vissza, a gazdasági, pénzügyi világ és a nemzetközi politika érdekli inkább.

A jelenlegi kampányról szólva elmondta, hogy egy kampány természetes és egészséges része az ígéret. A bajok ott kezdődnek, amikor az ötletelés szintjére züllik a dolog. „A Fidesz ígérete a tb-járulék tíz százalékpontos csökkentésére már ötletelés. Ha három százalékot mondanak, akkor azt felelem, jó, lássuk az ellentételezést, de jó iránynak tartom. De háromszázaléknyi, illetve tízszázaléknyi csökkentésnek az ellentételeit megteremteni finoman szólva nem ugyanaz a fáradság.” – mondta.
A be nem tartott ígéretekre reagálva Medgyessy a betartottakat hangsúlyozta. Ilyennek nevezte a metróépítés elkezdését, a nagycsaládosok, nyugdíjasok, egészségügyben, oktatásban dolgozók helyzetének javítását, az autópálya-építést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik